.-Quins són els protagonistes principals i d’altres que tinguen interès o puguen influir en el conflicte?
.-Quina autoritat i pes tenen cadascun sobre els demés?.- igualtat, unions...
.-Quina impressió ens fem del conflicte? .- com t’has sentit?.- com s’han sentit els demés?.- conta’m.- et sap greu...
.-Tots anem a la nostra conveniència de entrada quan ens pregunten .- què volem? .- són els nostres interessos.
.-Quins beneficis s’obtenen amb el conflicte?.- per què?
.-Quines les meues o nostres necessitats?.- poder defensar la meua opinió.- expressar el que sent.- que m’escolten.- sentir-me segur.- poder assumir el control.- dret a equivocar-me.- ser útil...Per a què?, com et sentiries satisfet?
.-Els valors culturals i de pensament expliquen l’actitud front la vida.- “quien la hace la paga”, “paciència”
.-Què va passar?, i... a més, i... encara no hi ha prou..., la història ve d'enrere..., però ara tots els protagonistes tenen la seua raó. “Yo gano, la razón es mia...”
.-Les parts estan capacitades per comunicar-se y/o de conviure?, abans i ara?. Hi han prejudicis, tensió, evitació, confiança?, són amics o sols companys?, orgull de ser així?
.-Front al conflicte: posar-se en el lloc de l'altre/tu no parles, sempre mentisses
acceptar les diferències/només jo, superar les barreres, guanyar seguretat/cedir, tolerància/intransigència, cooperar/competir.
.-Hem arribat al final del procés, però, hi ha canvis respecte les impressions del problema?, s'han modificat les emocions i els sentiments?, s'han posat al descobert els interessos?, s'han satisfet les necessitats?, o, al menys, ha estat possible una reinterpretació recta i positiva del conflicte.
martes, 27 de febrero de 2007
Ens farem moltes preguntes en espera d'un bon diàleg
El procés de la mediació(VIDEO):
martes, 13 de febrero de 2007
saber ser i saber conviure
Grup mediació alumno.amigoBovalar
Per què? Cal intervenir per que hi ha la necessitat de prendre decisions. Ens coneixerem millor a nosaltres mateixa, ens relacionarem millor amb els altres. Viurem i conviurem millor.
Com? Començant per l’autoconeixement i posada en pràctica. Entrem en escena al “gran teatre del mon”. Volem gestionar els nostres conflictes.
Els mediator’s passem a l’acció. Quin serà el nostre paper? Sap escoltar, posar-se al lloc dels demés, acceptar i permetre que els demés tinguen el seu punt de vista o s’equivoquen sense intentar suplantar, eliminar o substituir els pensaments, expressions o accions del demés, per orientar-los en el quefer davant d’un conflicte.
Som persones, prenem decisions amb lentitud mentre raonem, planifiquem, valorem..., però prenem decisions ràpides quan ens deixem portar per les nostres emocions i sentiments.
És imprescindible una actitud positiva.
Els conflictes formen part de les relacions socials. Entenem la resolució de conflictes des de la vessant de la comunicació i aprendre processos per afavorir la confiança entre iguals .
Cal aprendre a gestionar democràticament els conflictes, les nostres diferències, cooperant i no competint.
Una nova mentalitat?, una nova recepta? o la de sempre?.
I tu, què opines?
Suscribirse a:
Entradas (Atom)